Artículo

Verso Libros, Manifest Llibres, Traficantes de Sueños i Katakrak presenten una vintena d’obres a Barcelona sobre filosofia, economia, feminisme, sexualitat i narrativa

Més de 20 llibres publicats amb obres produïdes per primera vegada en català és el balanç de Manifest Llibres quan es compleix ara un any del seu naixement

Manifest Llibres 7 novembre 2023

Verso Libros, Manifest Llibres, Traficantes de Sueños i Katakrak presenten una vintena d’obres a Barcelona sobre filosofia, economia, feminisme, sexualitat i narrativa

Una vintena de llibres publicats amb obres produïdes per primera vegada en català. Aquest és el balanç de Manifest Llibres quan es compleix ara un any del seu naixement, ho han fet públic en una trobada amb llibreries i premsa aquest matí a l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona. Així les tres editorials hispanoparlants i el segell català han fet públiques totes les seves novetats per primera vegada de manera conjunta.

La nova editorial de llibres radicals catalana ha estat acompanyada pel segell basc Katakrak i, des de Madrid, Traficantes de Sueños, així com el projecte agermanat Verso Libros. Un dels seus editors, Simón Vázquez, que també ho és per Verso, ha destacat l’aposta de Manifest per traduir obres d’autors com Foucault amb Alternatives a la presó? o Gramsci amb La qüestió meridional per primera vegada en català. Vázquez també ha fet valdre la valentia de Verso Books per tenir un segell pel món hispanoparlant i alhora “tenir com a pilar bàsic tota l’autonomia necessària com a Verso Libros”, ha assegurat davant d’editors, llibreters i periodistes culturals.

Algunes de les novetats més sonades de Manifest Llibres per la tardor i l’hivern d’enguany son La qüestió meridional, d’Antonio Gramsci; Contra el realisme capitalista, comunisme àcid, de Mark Fisher; Les guerrilleres, de Monique Wittig o Abolir la família: Un manifest a favor de les cures i l’alliberament de Sophie Lewis.

Per la seva banda Verso Libros afronta uns mesos on té al centre Conversaciones con Allende, una entrevista entre el Salvador Allende i Régis Debray amb introducció de Joan E. Garcès, l’última persona de confiança del president que va veure’l en vida; La cuestión judía: Historia de un debate marxista  de l’historiador Enzo Traverso; o El coche de Buda: Una breve historia del coche bomba del recentment mort Mike Davis.

Aitor Balbés de Katakrak, ha anunciat llibres com El cirujano y el pastor. Resistencia al nazismo en la selva de Irati de Meg Ostrum, que l’editor considera una “barreja de molts gèneres”. Altres exemplars presentats són Calla y olvida, d’Andrea García González, que és “una aproximació singular de la violència d’ETA i de l’Estat” en el conflicte basc i, concretament, “ella se centra en la violència que han patit les dones i sobre la violència invisible, ha indicat.

Bea García de Traficantes de Sueños ha posat l’accent en Gobernar la crisis. Los atracos, el Estado y la ley y el orden, de Stuart Hall, Tony Jefferson i altres; Sexo, raza, clase. Una perspectiva para vencer’, de Selma James; o Hegemonía sexual. Política, sodomía y capital en el surgimiento del sistema mundial de Christopher Chitty.

D’aquesta forma les quatre editorials uneixen forces per encarar el tancament d’any i l’inici de 2024 on esperen compartir projectes amb presentacions de llibres, converses amb autors o trobades a fires i congressos.